Nieuwsbrief Sparenpagina's, 23 maart 2011

Wachten met deposito’s
Alhoewel wij geen glazen bol hebben, raden we aan te wachten met het afsluiten van deposito’s. Het ziet ernaar uit dat de rentes op deposito’s (van 1 t/m 10 jaar), maar ook op spaarrekeningen de komende maanden zullen stijgen.
Er is inmiddels een (nu nog bescheiden) concurrentieslag op gang tussen Bank of Scotland, Anadolubank, WestlandUtrecht en nu ook NIBC Direct, die allen hun rentes recent verhoogden. Stal geld dus liever tijdelijk op een rekening zonder voorwaarden (nu met 2,50%) en wacht de ontwikkelingen even af.
Renteontwikkelingen zijn goed in de gaten te houden op onze pagina Rentewijzigingen.

ING laat anderhalf miljoen spaarders lekker doorslapen
Volgens een ronkend persbericht van ING, maken 120.000 spaarders gebruik van de Spaarrente Wekker, de nieuwe 'service' waarmee ING rentewijzigingen doorgeeft aan klanten. Lang niet iedereen wordt door de bank op de hoogte gesteld, alleen spaarders die zich aangemeld hebben en dan nog uitsluitend voor twee van de zes rekeningen met variabele rente. Naar schatting krijgen anderhalf miljoen spaarders bij ING geen bericht bij rentewijzigingen.
Wat de meeste  banken de normaalste zaak van de wereld vinden (je klanten goed en tijdig informeren) is voor ING blijkbaar (nog steeds) niet vanzelfsprekend
. Het komt de bank ongetwijfeld goed uit om het overgrote deel spaarders slapend te houden. Dat scheelt op jaarbasis vele tientallen miljoenen rente die niet uitgekeerd hoeven worden.

Van bank veranderen heeft zin
Het Financieel Dagblad schat dat ongeveer 1.000 klanten kwaad zijn weggegaan bij ING uit protest tegen de hoge bonussen van topman Hommen en zijn kompanen, terwijl de ontvangen staatssteun nog niet eens is terugbetaald. Recente acties tegen het bonusbeleid van ING hebben inmiddels positief resultaat gehad. Lees verder

Hanneke van Veen & Rob van Eeden

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen