Nieuwsbrief Sparenpagina's 13 juli 2010

LET OP! Fortis en ABN AMRO één bank
Sinds 1 juli vormen Fortis en ABN AMRO één bank. Spaarders die bij beide banken spaartegoeden hebben die samen boven de 100.000 euro uitkomen, komen nog maar éénmaal in aanmerking komen voor het garantiebedrag van 100.000 euro van het Depositogarantiestelsel.
Meer informatie op onze pagina Veiligheid

Enthousiaste reacties op Sparen voor later en nu!
Veel lezers stuurden enthousiaste reacties op het nieuwe boek Sparen voor later en nu! van Hanneke van Veen & Rob van Eeden. Ook in de pers en op internet werd (en wordt) er veel aandacht aan besteed. De eerste druk van het boek was binnen een week uitverkocht. Via onderstaande link kunt u de inhoudsopgave van het boek bekijken, waaraan ook Erica Verdegaal en Geert Dekker meewerkten.
Het boek is te koop in de boekhandel. Ook is het via onze site te bestellen zonder dat verzendkosten in rekening worden gebracht.
KIJK HIER voor meer informatie en bestellen.

Spaarloon komt vrij in september
De minister van Financiën heeft besloten het spaarloon vrij te geven op 15 september 2010. Het gaat om alle spaarloontegoeden die in de periode van 2006 tot en met 2009 door ongeveer 2 miljoen mensen zijn opgebouwd. Spaarders krijgen vanzelf bericht over wat zij moeten doen om over het geld te
kunnen beschikken. Opname van het spaarloon is niet verplicht. 
Met de spaarloonregeling kunnen werknemers belastingvrij een deel van hun brutoloon sparen. Het gaat daarbij om een bedrag van maximaal € 613 per kalenderjaar. Het geld moet dan op een aparte spaarrekening worden gestort en ten minste vier jaar vast staan. In bepaalde gevallen, zoals bij de aankoop van een eigen woning of de start van een eigen onderneming, mag het geld eerder - belastingvrij - worden opgenomen.

(advertorial)
ASN Bank 50% korting in jubileumjaar
In 2010 viert de ASN Bank haar vijftigjarige jubileum. Het begon in 1960, als initiatief van o.a. de gezamenlijke vakbonden om leden een mogelijkheid te beiden tot maatschappelijk verantwoord sparen.
Inmiddels is de ASN Bank uitgegroeid tot:

  • Een bank met een brede missie die, met de ingelegde gelden, streeft naar een duurzame samenleving voor mens, dier, natuur en milieu.
  • De grootste duurzame bank van Nederland met zo’n half miljoen klanten met een gezamenlijk ingelegd vermogen van meer dan 7,5 miljard euro.
  • Een bank met een compleet aanbod voor particulieren met betaalrekening, veel goede spaar- en beleggingsmogelijkheden en sinds kort ook een duurzame creditcard.

Gedurende 2010 krijgen nieuwe klanten maar liefst een jaar lang 50% jubileumkorting op de kosten van een betaalrekening (waarop trouwens een rente van 1% wordt gegeven) en/of de nieuwe duurzame ASN Creditcard.
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Hanneke van Veen & Rob van Eeden
www.vanspaarbankveranderen.nl, sparen.startpagina.nl, duurzaam-sparen.startpagina.nl en banksparen.startpagina.nl

Abonneren op deze Nieuwsbrief Sparenpagina’s kan via www.sparenpagina.nl/nieuwsbrief/

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen