Nieuwsbrief Sparenpagina's, 8 mei 2013

Spaarrente in rustiger vaarwater?
In onze nieuwsbrief van 12 april, schreven we dat WestlandUtrecht haar spaarrente verlaagde van 2,15% naar 2%. Argenta, SNS Bank en ICBC boden toen de hoogste rente met 2,05%.

Inmiddels is bekend dat WestlandUtrecht de rente per 9 mei verder verlaagt naar 1,9%. Gelukkig zijn vooralsnog Argenta en ICBC nog niet in de renteverlaging meegegaan, zij bieden nog steeds 2,05% rente. SNS Bank is 23 april wel omlaag gegaan naar 2%. Ten opzichte van vele andere banken nog steeds een keurige rente, en gemiddeld een half procent hoger dan andere grootbanken. Doordat een aantal banken nu al wat langer op een ongewijzigde rente zit, lijkt het erop dat de renteverlagingen zich niet meer in rap tempo gaan opvolgen. De hoogste spaarrentes van dit moment vindt u hier.

ECB verlaagt rente naar 0,5%
Zorgwekkend voor de spaarrente is echter wel dat de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste Europese rente, de ECB refirente, donderdag 2 mei heeft verlaagd van 0,75% naar 0,5%. Met de stand van 0,5% heeft de Europese rente het laagste punt ooit bereikt. De verlaging volgt op de aanhoudende recessie en moet de Europese economie stimuleren. Lees hier meer over de renteverlaging en gevolgen voor zowel de hypotheek- als de spaarrente.

Erica Verdegaal nieuwe Tros Radar columnist
Hanneke van Veen en Rob van Eeden verzorgden twee jaar lang de wekelijkse column voor Tros Radar. Nu is een waardige opvolger gevonden: Erica Verdegaal, al jaren actief met het ontkrachten van mythes, loze beloftes, rookgordijnen en andere dwaalsporen van financiële aanbieders en nooit te beroerd om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Haar eerste column vindt u hier.

Overigens publiceerde Erica onlangs haar twaalfde boek Waar doen ze het van? Hoe je rijk wordt. En Blijft. Boordevol interessante tips en weetjes.

Met vriendelijke groet,
Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen