Nieuwsbrief Sparenpagina's, 7 maart 2013

 

Nieuwe spaarbank op de website: ICBC
Afgelopen week hebben we een nieuwe spaarbank toegevoegd aan onze spaarrente-meter en deposito-meter. Het betreft het Chinese ICBC. De Nederlandse vestiging van ICBC valt onder ICBC Europe S.A. dat gevestigd is in Luxemburg. Hiermee valt de Nederlandse vestiging onder het Luxemburgse garantiestelsel dat qua bedragen dezelfde dekking heeft als het Nederlandse garantiestelsel, namelijk 100.000 euro per bank, per rekeninghouder.

Bank investeren in kernwapens
Uit onderzoek van Profundo, dat zij in opdracht van de eerlijke bankwijzer uitvoerde, blijkt dat zeven Nederlandse bankgroepen investeren in twintig producenten van kernwapens. Dit voor een gezamelijk bedrag van ruim 1,5 miljard euro. Het gaat om ABN Amro, AEGON, Delta Lloyd, ING, Rabobank Groep, SNS Reaal en Van Lanschot. ASN, NIBC en Triodos Bank hadden op het moment van het onderzoek geen financiele relatie met een kernwapenproducent.

Wil je hier niet aan meewerken dan blijft er maar weinig te kiezen over, want de meeste banken met hoge rente vallen wel onder een van deze bankgroepen. Denk dan aan WestlandUtrecht (ING), SNS Bank (SNS Reaal) en MoneYou (ABN Amro). Uitzonderingen worden dan gevormd door Leaseplan Bank en Argenta, maar die zijn niet in het onderzoek meegenomen.

Je geld of je leven
Het vorig jaar aangeboden boek Je geld of je leven (gratis download) is inmiddels meer dan 5.000 keer gedownload.

Waar gaat Je geld of je leven over?
Meer greep krijgen op je financiële situatie, wie wil dat niet? Geld overhouden in plaats van leningen afbetalen. Een huis kopen, korter werken of er eerder met stoppen, een pensioenvoorziening opbouwen. Je denkt er weleens aan, maar het lijkt zo onbereikbaar. Met dit boek zijn die mogelijkheden, en andere lang gekoesterde wensen, wél te realiseren.

Met vriendelijke groet,
Van Spaarbank Veranderen

Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen