Wij hebben ons huis verkocht en een behoorlijke winst gemaakt. Dat geld willen wij op een (internet)spaarrekening storten. Onze vraag is of je dat ook bij een tamelijk onbekende bank kunt doen met van die buitenlandse namen waar je nog nooit van gehoord hebt?

Alle banken op onze sites vallen volledig onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel met toezicht van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat spaargeld bij al deze banken voor 100% gegarandeerd is, als het saldo (inclusief eventueel bijgestorte rente) niet hoger is dan € 100.000.

Let wel, deze regeling geldt per persoon (ongeacht de leeftijd) en per bank. Bij een en/of rekening (van twee personen dus) gelden dubbele bedragen.

Daarnaast is er sinds juli 2015 een speciale regeling voor situaties als deze. Daarbij is zelfs een bedrag van € 500.000 per bankrekeninghouder gegarandeerd als dit bedrag voorkomt uit de verkoop van een woning. Deze garantie kent wel een maximale looptijd van 3 maanden en geldt alléén voor woningtransacties.

Lees verder op onze pagina Veiligheid.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen