Werkwijze en verdienmodel

Werkwijze: rentevergelijkingen op deze en aanverwante sites 
Alle spaarrekeningen en deposito´s zijn samengebracht in een dagelijks bijgehouden database met meer dan 550 spaarvormen. Op basis daarvan worden de vergelijkingen en overige overzichten op verschillende pagina's samengesteld. In de vergelijkingen staan alleen spaarproducten die voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • de spaarbank valt onder de controle van De Nederlandsche Bank. Dit geldt voor banken die in Nederland gevestigd zijn met een kantoor of bijkantoor.
  • het spaarproduct moet te openen zijn. Op de pagina van de bank zelf vindt u namelijk ook oude rekeningen die nog wel bestaan, maar niet meer geopend kunnen worden.
  • het spaarproduct is geen simpel 'white label product'. Soms bieden spaarbanken andere bedrijven de mogelijkheid om een spaarrekening onder eigen naam uit te brengen. Dus exact dezelfde spaarrekening, maar dan onder de naam van het andere bedrijf. Deze spaarproducten worden veelal niet opgenomen in onze overzichten.
  • de spaarbank moet de spaarrentes publiceren zodat de rentes bijgehouden kunnen worden.
Verdienmodel
Beheerders en medewerkers van deze site(s) hebben geen juridische banden met de financiële instellingen waarvan u op deze site informatie vindt en zijn daardoor volledig onafhankelijk.
Financiële instellingen kunnen wel adverteren op onze websites door de plaatsing van aanklikbare links in de diverse overzichten en in de rechter kolom op (bijna) elke pagina van deze site. Dit houdt in dat bezoekers de mogelijkheid krijgen om direct vanuit de overzichten door te klikken naar de betreffende bank voor het openen van een rekening of meer informatie (via de vette, blauwe of zwarte links). Overige advertentiemogelijkheden worden op deze website niet geboden.

Als bezoekers doorklikken, ontvangen de beheerders een vergoeding van de betreffende spaarbank/adverteerder. Hierbij moet u denken aan een clickvergoeding (een vergoeding op het moment dat er op een link of commerciële uiting geklikt wordt) of een leadvergoeding (als er op de website van de adverteerder een actie plaatsvindt zoals het aanvragen van een spaarrekening). Zodra de bezoeker doorgeklikt heeft, komt de verdere afhandeling geheel voor de verantwoording van de betreffende financiële instelling. Beheerders van deze site(s) spelen daarbij geen enkele rol.

Of een bank betaalde links heeft, is van geen invloed op het wel of niet tonen van een spaarproduct. Bij gelijke rentes worden de aanklikbare links als eerste geplaatst. Verder is de volgorde bij gelijke rentes alfabetisch.

De beheerders van deze site zijn Rob van Eeden, Hanneke van Veen en Roland Bieleveldt (HomeFinance Financieel Adviesgroep B.V., 030-7370653, AFM nummer 12008513).

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen