Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 juli 2014: Orang-oetans verjaagd met ons spaargeld

Nederlands spaargeld in illegale kap regenwoud
Onlangs luidde Milieudefensie de noodklok. Wat blijkt? Er zit meer dan € 100 miljoen aan Nederlands spaar- en pensioengeld in de illegale kap van tropisch regenwoud. Daar worden wij nou niet blij van. Hoe zit dat?

Nieuwsbrief Sparenpagina's 7 april 2014: Onteigening, hypotheek aflossen en Privacypunten

Fiscus voor de rechter gesleept
In het seizoen van de belastingaangifte is het altijd even schrikken voor de grotere spaarder. De vermogensrendementsheffing zit bij veel mensen het hele jaar in een achterafhokje van de hersenen, maar komt bij het invullen van de aangifte even keihard naar buiten. Deze week was dus hét moment om van leer te trekken tegen de spaartaks. Het was dan ook geen enkele verrassing dat De Telegraaf afgelopen zaterdag op de voorpagina kopte met "Aanval op spaartaks".

Geldschepping, the final verdict

(4 september 2009) De afgelopen periode heeft hier een discussie gewoed over geldschepping, of dat nu echt bestaat of niet. Zie de eerdere bijdragen onder de titel: Veilig sparen bij welke bank. Met geldschepping wordt bedoeld: dat dat banken meer geld uitlenen dan ze zelf 'geleend' hebben van spaarders en anderen.

LET OP! Bank of Scotland valt niet onder NL Depositogarantiestelsel

N.B. Dit is een bericht van juni 2010 dat inmiddels achterhaald is.
Per 1-1-2011 nemen we Bank of Scotland WEL op op onze sites, omdat het Britse garantiestelsel op die datum is aangepast aan Europese normen en nu (zo goed als) overeenkomt met het Nederlandse stelsel. Meest recente informatie op onze pagina VEILIGHEID

Nieuwsbrief Sparenpagina’s, 19 april 2010

LET OP: veranderingen Depositogarantiestelsel

Nieuwsbrief Sparenpagina’s, 13 juli 2010

  • Fortis en ABN AMRO één bank vanaf 1-7-2010
  • Tweede druk Sparen voor later en nu!
  • Spaarloon komt vrij in september
  • LEES VERDER

Persbericht: Spaarders wapenen zich

14 oktober 2009

Spaarders wapenen zich
Sinds de introductie vorige maand van www.mijn-spaarrente.nl zijn 7.500 abonnees ingeschreven. Gemiddeld werden per abonnee meer dan 4 rekeningen aangemeld. Gezamenlijk zijn nu meer dan 30.000 meldingen ingesteld om de rente van spaarrekeningen en/of deposito’s in de gaten te houden.

Sparen bij ING en Robeco = wapens voor Libië

ING en Robeco (Rabobank Groep) investeren nog altijd in bedrijven die in recente jaren wapens leverden aan Libië. Deze investeringen kwamen aan het licht in een gepubliceerd praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer in 2009. Uit nieuw onderzoek blijkt vandaag dat beide banken deze investeringen nog niet van de hand hebben gedaan. De Libische autoriteiten zetten deze week op grote schaal wapens in tegen de burgerbevolking van Libië.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen