Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 28 augustus 2015: Kogel door de spaarbelasting-kerk?

Eindelijk minder spaarbelasting!
De regeringspartijen zijn eruit hoor. Wat hen betreft wordt de vermogensrendementsheffing zodanig aangepast dat de meeste spaarders er voordeel van hebben. Eindelijk een kogel door de kerk over de veel bediscussieerde spaarbelasting. Natuurlijk moet Prinsjesdag nog komen en moet dit onderdeel van de Miljoenennota wel goedgekeurd worden.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 juli 2015: Gemakzucht, gegijzelde hypotheken en spaarbelasting

Gemakzucht en gegijzelde hypotheken
In de vorige nieuwsbrief vroegen we ons al af wanneer de spaarrente de hypotheekrente nu eindelijk zou gaan volgen met verhogingen. Inmiddels zijn we twee maanden verder en is dat nog steeds niet gebeurd. Er is geen sprake van een stijgende spaarrente. In tegendeel: er komen nog steeds verlagingen door.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 27 maart 2015: Spaargeld Reaal naar BLG, negatieve rente en spaarbelasting

Sparen bij Reaal wordt BLG Sparen: let op de spaargarantie!
Heeft u een spaarrekening bij Reaal? Dan duurt dat niet lang meer. Per 1 april 2015 valt uw spaargeld niet meer onder Reaal, maar onder BLG Wonen. Daar heeft u als Reaal-spaarder in februari een brief over ontvangen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 13 maart 2015: Spaarrente en rood staan

Rabo duikt onder 1%
In januari schreven we over de mogelijk psychologische grens in de spaarrente. Dat banken niet onder de 1% durven te gaan uit angst om dan echt spaarklanten te gaan verliezen. Rabobank stelt zich nu op als een echte durfal door de grens te doorbreken. Volgende week gaat de rente op de internetspaarrekening van de Rabobank omlaag van 1% naar 0,9%.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 19 februari 2015: Puzzelen voor meer rendement op spaargeld

Hoe gaat het met spaarders in het buitenland?
Over de ontwikkeling van de spaarrente in Nederland valt al tijden niet veel meer te vertellen dan dat die steeds maar verder daalt. Dat maakt de vraag interessant hoe dat is in de ons omringende landen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 23 januari 2015: Sparen dan maar (ver)stoppen?

Stop de persen!
Gisteren was een spannende dag bij de Europese Centrale Bank (ECB). Er hing een besluit tot QE in de lucht. Wat voor besluit? QE is Quantitative Easing….eigenlijk gewoon geld in de economie pompen. En dat besluit kwam er: in de komende anderhalf jaar wordt voor er 60 miljard euro per maand aan staatsobligaties opgekocht. Dat is in totaal…. 1.140 miljard euro...

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 14 januari 2015: Spaarrente: wat gaat er gebeuren?

Psychologische grens van 1%?
Groot in het Financieel Dagblad vandaag: 'Bankiers verwachten dat spaarrente onder 1% zakt'. De strekking van het verhaal? Dat de spaarrente bij de grootbanken ING Bank, Rabobank en ABN Amro nu op 1,0% staat maar dat ze dat niet kunnen volhouden. Dat die rente verder omlaag moet, maar dat de bankiers niet goed durven. Omdat ze bang zijn voor het psychologische effect van een spaarrente onder de 1%. Dat spaargeld dan opeens gaat wegstromen naar andere banken.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 23 december 2014: Creatief met spaarrendement

Sparen met 17% rente
We klagen steen en been over de spaarrente in ons land. Die is natuurlijk ook schrikbarend laag. Dus hoe interessant dat de Russische centrale bank de rente onlangs verhoogde naar... 17%. U leest het goed: zeven-tien-procent! Dat is meer dan 10 keer zo hoog als de rente op de internetspaarrekening met de hoogste spaarrente in Nederland.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 28 november 2014: Besparen, spaarrente en illegale belastingtruc

Meer sparen? Bespaar op zorgpremie in 2015!
Sparen lukt alleen als u geld overhoudt. Dat is logisch. Er zijn dus veel mensen die niet aan sparen toekomen – simpelweg omdat ze al moeite hebben om uit te komen met hun inkomen. Laat staan dat er aan het eind van de maand nog geld over is.

Wie een probleem heeft met rondkomen maar toch wil sparen, moet iets veranderen in het financiële maandplaatje. Op één of andere manier meer inkomsten zien te verwerven. Of de uitgaven naar beneden krijgen. Dat laatste is best populair tegenwoordig: besparen.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen