Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 7 oktober 2014: Betalen om spaargeld bij bank te stallen?

Banken die strafrente heffen over spaargeld
In Duitsland is het moment gekomen: banken hebben een negatieve spaarrente ingevoerd. Niet voor particuliere spaarders, tenminste nog niet. Bedrijven die voor een korte tijd grote bedragen stallen bij hun bank kunnen er wel mee te maken krijgen. Ze moeten dus betalen voor het beheer van hun geld, in plaats van dat ze een rentevergoeding krijgen.

Nieuwsflash sparenpagina's 8 september 2014: Verhoging depositorentes

LeasePlan komt met tijdelijke actie hogere depositorentes!
Afgelopen vrijdag verraste LeasePlan Bank ons met een actieverhoging van de spaarrente op 6-, 9- en 12-maandsdeposito's. Daarmee zijn deze depositorentes bij LeasePlan Bank momenteel twintig keer (!) zo hoog als bij ING.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 juli 2014: Orang-oetans verjaagd met ons spaargeld

Nederlands spaargeld in illegale kap regenwoud
Onlangs luidde Milieudefensie de noodklok. Wat blijkt? Er zit meer dan € 100 miljoen aan Nederlands spaar- en pensioengeld in de illegale kap van tropisch regenwoud. Daar worden wij nou niet blij van. Hoe zit dat?

Nieuwsbrief Sparenpagina's 7 april 2014: Onteigening, hypotheek aflossen en Privacypunten

Fiscus voor de rechter gesleept
In het seizoen van de belastingaangifte is het altijd even schrikken voor de grotere spaarder. De vermogensrendementsheffing zit bij veel mensen het hele jaar in een achterafhokje van de hersenen, maar komt bij het invullen van de aangifte even keihard naar buiten. Deze week was dus hét moment om van leer te trekken tegen de spaartaks. Het was dan ook geen enkele verrassing dat De Telegraaf afgelopen zaterdag op de voorpagina kopte met "Aanval op spaartaks".

Sparen bij ING en Robeco = wapens voor Libië

ING en Robeco (Rabobank Groep) investeren nog altijd in bedrijven die in recente jaren wapens leverden aan Libië. Deze investeringen kwamen aan het licht in een gepubliceerd praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer in 2009. Uit nieuw onderzoek blijkt vandaag dat beide banken deze investeringen nog niet van de hand hebben gedaan. De Libische autoriteiten zetten deze week op grote schaal wapens in tegen de burgerbevolking van Libië.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s, 19 april 2010

LET OP: veranderingen Depositogarantiestelsel

LET OP! Bank of Scotland valt niet onder NL Depositogarantiestelsel

N.B. Dit is een bericht van juni 2010 dat inmiddels achterhaald is.
Per 1-1-2011 nemen we Bank of Scotland WEL op op onze sites, omdat het Britse garantiestelsel op die datum is aangepast aan Europese normen en nu (zo goed als) overeenkomt met het Nederlandse stelsel. Meest recente informatie op onze pagina VEILIGHEID

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen