Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 22 april 2016: Méér rendement op uw spaargeld, maar hoe?

Maximum rente zonder voorwaarden? 1%!
Het is officieel. De beste rente die u in Nederland kunt krijgen zonder voorwaarden komt niet meer boven de 1%. Met de renteverlaging van Knab geeft op dit moment de internetspaarrekening van Nationale Nederlanden de hoogste rente met 1,0%. Dat is toch wel om een beetje verdrietig van te worden.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 24 maart 2016: 0% ontvangen en 4% betalen? Europees sparen dan maar!

Spaarrente gevaarlijk dicht bij nul
Het kan u niet ontgaan zijn. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar rentetarieven nog verder verlaagd, waardoor de belangrijkste rente op 0,0% is uitgekomen. Nul-komma-nul, nada, niets. Géén rente. Banken kunnen gratis geld halen bij de ECB. Er zijn ook al negatieve rentes te vinden bij de ECB. Neem de depositorente, die stond op -0,3% en daalde verder naar -0.4%. Geld stallen bij ECB kost de banken dus simpelweg geld.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 11 december 2015: Spaarbelasting, lagere zorgpremie en garantie

Spaarder gaat erop vooruit in 2016
Het heeft even geduurd in de politiek: het vaststellen van het Belastingplan voor 2016. De plannen die het kabinet presenteerde op Prinsjesdag konden niet ongewijzigd door. In de oppositie leefden veel bezwaren, met als gevolg dat het Belastingplan geen meerderheid zou hebben in de Eerste Kamer. De steun van het CDA zou in de Tweede Kamer voldoende zijn, maar in de senaat niet. Er moest nog een partij aansluiten om een meerderheid te bewerkstelligen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 13 november 2015: Wie laat nou 78% korting liggen?

Ook kleine spaarders verdienen nu niets meer...
Spaarders die een vermogen hebben boven de vrijstelling voor de box 3 – belasting kennen het gevoel maar al te goed: een rendement op spaargeld dat per saldo negatief is. Immers, gerekend met de hoogste spaarrente springt u er al tijden niet positief uit als u rekening houdt met de belasting en de inflatie.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 2 oktober 2015: Verder dalende spaarrente: toch maar vastzetten?

Spaarrente zal verder dalen
Heeft u het idee dat de spaarrente niet lager kan dan deze nu is? Daar zou u zich nog weleens lelijk in kunnen vergissen... De meest actuele rentevisie van ABN AMRO voorspelt dat de rente dit jaar alleen maar verder zal dalen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 28 augustus 2015: Kogel door de spaarbelasting-kerk?

Eindelijk minder spaarbelasting!
De regeringspartijen zijn eruit hoor. Wat hen betreft wordt de vermogensrendementsheffing zodanig aangepast dat de meeste spaarders er voordeel van hebben. Eindelijk een kogel door de kerk over de veel bediscussieerde spaarbelasting. Natuurlijk moet Prinsjesdag nog komen en moet dit onderdeel van de Miljoenennota wel goedgekeurd worden.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 juli 2015: Gemakzucht, gegijzelde hypotheken en spaarbelasting

Gemakzucht en gegijzelde hypotheken
In de vorige nieuwsbrief vroegen we ons al af wanneer de spaarrente de hypotheekrente nu eindelijk zou gaan volgen met verhogingen. Inmiddels zijn we twee maanden verder en is dat nog steeds niet gebeurd. Er is geen sprake van een stijgende spaarrente. In tegendeel: er komen nog steeds verlagingen door.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 27 maart 2015: Spaargeld Reaal naar BLG, negatieve rente en spaarbelasting

Sparen bij Reaal wordt BLG Sparen: let op de spaargarantie!
Heeft u een spaarrekening bij Reaal? Dan duurt dat niet lang meer. Per 1 april 2015 valt uw spaargeld niet meer onder Reaal, maar onder BLG Wonen. Daar heeft u als Reaal-spaarder in februari een brief over ontvangen.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen