Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Sparen bij een bank in het buitenland? Nieuwsbrief Sparenpagina’s 15 februari 2018

We hebben het er al een tijd over: de mogelijkheden om te sparen bij een bank in het buitenland. Dus niet bij een buitenlandse bank die een Nederlandse vestiging heeft, of een bijkantoor in ons land. Nee - sparen bij een bank die niets in ons land heeft geregeld. Dus ook op geen enkele manier onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank (DNB).

Beetje nieuws onder de spaarzon

Wij houden u graag op de hoogte van het nieuws op het gebied van sparen. Maar soms… soms is er gewoon niet zo heel veel te melden. Er gebeurt de laatste tijd niet zo heel veel als het over sparen, spaarrentes en spaarrekeningen gaat. Toch hebben we een paar onderwerpen die we even met u willen delen.

Minder belasting over spaargeld

Lage rente heeft ook voordelen: Nieuwsbrief Sparenpagina’s 8 september 2017

Studenten sparen met geleend geld

Uit onderzoek van Nibud blijkt dat het onder studenten heel normaal is: sparen met geleend geld. Meer dan de helft van de studenten leent meer geld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, de uitvoerder van de studiefinanciering) dan nodig. De rest wordt apart gezet. Bijvoorbeeld om geld achter de hand te hebben na hun studie, of voor de aankoop van een huis.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 29 juni 2017: Vakantiegeld, nulrente en bitcoin

Vakantiegeld vaker naar spaarrekening

Het Nibud heeft uit haar jaarlijkse Vakantiegeld-enquête geconcludeerd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun vakantiegeld op een spaarrekening te zetten. Het percentage dat daarvoor kiest is gestegen van 22% in 2002 naar 38% in 2017 – best een aanzienlijke stijging dus.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 mei 2017: Op zoek naar die spaarstimulans

Mensen stimuleren om te sparen
Onlangs kwam Nibud met een rapport naar buiten met de naam 'Geld achter de hand makkelijker maken'. Daarin is te lezen dat maar liefst 2,5 miljoen huishoudens in Nederland te weinig geld achter de hand hebben. De buffer die zij hebben is niet voldoende om financiële problemen te voorkomen bij onverwachte tegenvallers. Daarover maakt Nibud zich zorgen – en terecht.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 13 maart 2017: Turks spaargeld, belasting en bouwsparen

Spaargeld veilig bij Turkse banken?
Nederland stond behoorlijk op z'n kop afgelopen weekend. De relatie tussen Turkije en ons land is in een paar dagen tijd tot een dieptepunt gedaald. Wat de gevolgen hiervan zullen zijn is nog afwachten. Turkije dreigt met economische sancties, maar wat de precieze inhoud daarvan zal zijn?

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 9 februari 2017: Slecht nieuws en een sprankje hoop

Enorme stijging inflatie: dik verlies voor spaarder
De inflatiecijfers over de maand januari zijn bekend gemaakt en die liegen er niet om: 1,7% hogere prijzen dan in januari 2016! Laat het maar even inwerken... 1,7%...

Bedenk vervolgens even wat u aan spaarrente krijgt op dit moment. Op een internetspaarrekening is dat maximaal 0,55% per jaar. Laat dat ook even inwerken... maximaal 0,55%...

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 22 november 2016: Trump, zorg en winst

Spaarrente omhoog door Trump?
De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben het nieuws de laatste tijd aardig beziggehouden. Dat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden was voor veel mensen behoorlijk onverwacht. Nu dat echter vaststaat kijkt de wereld naar de mogelijke gevolgen van Trump als president.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 21 september 2016: Sparen: wat gebeurt er allemaal?

Meer sparen door lage rente?
Er wordt veel geroepen dat sparen bij deze lage rente helemaal geen zin heeft. Het idee van de lage rentestand is ook dat het de uitgaven zou stimuleren. Dat bedrijven en consumenten meer uitgeven. Sparen levert immers weinig op en lenen is heel goedkoop. Op zich geen onlogische gedachte.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen