Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 13 maart 2017: Turks spaargeld, belasting en bouwsparen

Spaargeld veilig bij Turkse banken?
Nederland stond behoorlijk op z'n kop afgelopen weekend. De relatie tussen Turkije en ons land is in een paar dagen tijd tot een dieptepunt gedaald. Wat de gevolgen hiervan zullen zijn is nog afwachten. Turkije dreigt met economische sancties, maar wat de precieze inhoud daarvan zal zijn?

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 9 februari 2017: Slecht nieuws en een sprankje hoop

Enorme stijging inflatie: dik verlies voor spaarder
De inflatiecijfers over de maand januari zijn bekend gemaakt en die liegen er niet om: 1,7% hogere prijzen dan in januari 2016! Laat het maar even inwerken... 1,7%...

Bedenk vervolgens even wat u aan spaarrente krijgt op dit moment. Op een internetspaarrekening is dat maximaal 0,55% per jaar. Laat dat ook even inwerken... maximaal 0,55%...

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 22 november 2016: Trump, zorg en winst

Spaarrente omhoog door Trump?
De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben het nieuws de laatste tijd aardig beziggehouden. Dat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden was voor veel mensen behoorlijk onverwacht. Nu dat echter vaststaat kijkt de wereld naar de mogelijke gevolgen van Trump als president.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 21 september 2016: Sparen: wat gebeurt er allemaal?

Meer sparen door lage rente?
Er wordt veel geroepen dat sparen bij deze lage rente helemaal geen zin heeft. Het idee van de lage rentestand is ook dat het de uitgaven zou stimuleren. Dat bedrijven en consumenten meer uitgeven. Sparen levert immers weinig op en lenen is heel goedkoop. Op zich geen onlogische gedachte.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 22 april 2016: Méér rendement op uw spaargeld, maar hoe?

Maximum rente zonder voorwaarden? 1%!
Het is officieel. De beste rente die u in Nederland kunt krijgen zonder voorwaarden komt niet meer boven de 1%. Met de renteverlaging van Knab geeft op dit moment de internetspaarrekening van Nationale Nederlanden de hoogste rente met 1,0%. Dat is toch wel om een beetje verdrietig van te worden.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 24 maart 2016: 0% ontvangen en 4% betalen? Europees sparen dan maar!

Spaarrente gevaarlijk dicht bij nul
Het kan u niet ontgaan zijn. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar rentetarieven nog verder verlaagd, waardoor de belangrijkste rente op 0,0% is uitgekomen. Nul-komma-nul, nada, niets. Géén rente. Banken kunnen gratis geld halen bij de ECB. Er zijn ook al negatieve rentes te vinden bij de ECB. Neem de depositorente, die stond op -0,3% en daalde verder naar -0.4%. Geld stallen bij ECB kost de banken dus simpelweg geld.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 11 december 2015: Spaarbelasting, lagere zorgpremie en garantie

Spaarder gaat erop vooruit in 2016
Het heeft even geduurd in de politiek: het vaststellen van het Belastingplan voor 2016. De plannen die het kabinet presenteerde op Prinsjesdag konden niet ongewijzigd door. In de oppositie leefden veel bezwaren, met als gevolg dat het Belastingplan geen meerderheid zou hebben in de Eerste Kamer. De steun van het CDA zou in de Tweede Kamer voldoende zijn, maar in de senaat niet. Er moest nog een partij aansluiten om een meerderheid te bewerkstelligen.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen