Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 11 december 2015: Spaarbelasting, lagere zorgpremie en garantie

Spaarder gaat erop vooruit in 2016
Het heeft even geduurd in de politiek: het vaststellen van het Belastingplan voor 2016. De plannen die het kabinet presenteerde op Prinsjesdag konden niet ongewijzigd door. In de oppositie leefden veel bezwaren, met als gevolg dat het Belastingplan geen meerderheid zou hebben in de Eerste Kamer. De steun van het CDA zou in de Tweede Kamer voldoende zijn, maar in de senaat niet. Er moest nog een partij aansluiten om een meerderheid te bewerkstelligen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 13 november 2015: Wie laat nou 78% korting liggen?

Ook kleine spaarders verdienen nu niets meer...
Spaarders die een vermogen hebben boven de vrijstelling voor de box 3 – belasting kennen het gevoel maar al te goed: een rendement op spaargeld dat per saldo negatief is. Immers, gerekend met de hoogste spaarrente springt u er al tijden niet positief uit als u rekening houdt met de belasting en de inflatie.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 2 oktober 2015: Verder dalende spaarrente: toch maar vastzetten?

Spaarrente zal verder dalen
Heeft u het idee dat de spaarrente niet lager kan dan deze nu is? Daar zou u zich nog weleens lelijk in kunnen vergissen... De meest actuele rentevisie van ABN AMRO voorspelt dat de rente dit jaar alleen maar verder zal dalen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 28 augustus 2015: Kogel door de spaarbelasting-kerk?

Eindelijk minder spaarbelasting!
De regeringspartijen zijn eruit hoor. Wat hen betreft wordt de vermogensrendementsheffing zodanig aangepast dat de meeste spaarders er voordeel van hebben. Eindelijk een kogel door de kerk over de veel bediscussieerde spaarbelasting. Natuurlijk moet Prinsjesdag nog komen en moet dit onderdeel van de Miljoenennota wel goedgekeurd worden.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 juli 2015: Gemakzucht, gegijzelde hypotheken en spaarbelasting

Gemakzucht en gegijzelde hypotheken
In de vorige nieuwsbrief vroegen we ons al af wanneer de spaarrente de hypotheekrente nu eindelijk zou gaan volgen met verhogingen. Inmiddels zijn we twee maanden verder en is dat nog steeds niet gebeurd. Er is geen sprake van een stijgende spaarrente. In tegendeel: er komen nog steeds verlagingen door.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 27 maart 2015: Spaargeld Reaal naar BLG, negatieve rente en spaarbelasting

Sparen bij Reaal wordt BLG Sparen: let op de spaargarantie!
Heeft u een spaarrekening bij Reaal? Dan duurt dat niet lang meer. Per 1 april 2015 valt uw spaargeld niet meer onder Reaal, maar onder BLG Wonen. Daar heeft u als Reaal-spaarder in februari een brief over ontvangen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 13 maart 2015: Spaarrente en rood staan

Rabo duikt onder 1%
In januari schreven we over de mogelijk psychologische grens in de spaarrente. Dat banken niet onder de 1% durven te gaan uit angst om dan echt spaarklanten te gaan verliezen. Rabobank stelt zich nu op als een echte durfal door de grens te doorbreken. Volgende week gaat de rente op de internetspaarrekening van de Rabobank omlaag van 1% naar 0,9%.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 19 februari 2015: Puzzelen voor meer rendement op spaargeld

Hoe gaat het met spaarders in het buitenland?
Over de ontwikkeling van de spaarrente in Nederland valt al tijden niet veel meer te vertellen dan dat die steeds maar verder daalt. Dat maakt de vraag interessant hoe dat is in de ons omringende landen.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen