Weblog Van Spaarbank Veranderen: artikelen over sparen door de redactie

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 28 november 2014: Besparen, spaarrente en illegale belastingtruc

Meer sparen? Bespaar op zorgpremie in 2015!
Sparen lukt alleen als u geld overhoudt. Dat is logisch. Er zijn dus veel mensen die niet aan sparen toekomen – simpelweg omdat ze al moeite hebben om uit te komen met hun inkomen. Laat staan dat er aan het eind van de maand nog geld over is.

Wie een probleem heeft met rondkomen maar toch wil sparen, moet iets veranderen in het financiële maandplaatje. Op één of andere manier meer inkomsten zien te verwerven. Of de uitgaven naar beneden krijgen. Dat laatste is best populair tegenwoordig: besparen.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 7 oktober 2014: Betalen om spaargeld bij bank te stallen?

Banken die strafrente heffen over spaargeld
In Duitsland is het moment gekomen: banken hebben een negatieve spaarrente ingevoerd. Niet voor particuliere spaarders, tenminste nog niet. Bedrijven die voor een korte tijd grote bedragen stallen bij hun bank kunnen er wel mee te maken krijgen. Ze moeten dus betalen voor het beheer van hun geld, in plaats van dat ze een rentevergoeding krijgen.

Nieuwsflash sparenpagina's 8 september 2014: Verhoging depositorentes

LeasePlan komt met tijdelijke actie hogere depositorentes!
Afgelopen vrijdag verraste LeasePlan Bank ons met een actieverhoging van de spaarrente op 6-, 9- en 12-maandsdeposito's. Daarmee zijn deze depositorentes bij LeasePlan Bank momenteel twintig keer (!) zo hoog als bij ING.

Nieuwsbrief Sparenpagina’s 3 juli 2014: Orang-oetans verjaagd met ons spaargeld

Nederlands spaargeld in illegale kap regenwoud
Onlangs luidde Milieudefensie de noodklok. Wat blijkt? Er zit meer dan € 100 miljoen aan Nederlands spaar- en pensioengeld in de illegale kap van tropisch regenwoud. Daar worden wij nou niet blij van. Hoe zit dat?

Nieuwsbrief Sparenpagina's 7 april 2014: Onteigening, hypotheek aflossen en Privacypunten

Fiscus voor de rechter gesleept
In het seizoen van de belastingaangifte is het altijd even schrikken voor de grotere spaarder. De vermogensrendementsheffing zit bij veel mensen het hele jaar in een achterafhokje van de hersenen, maar komt bij het invullen van de aangifte even keihard naar buiten. Deze week was dus hét moment om van leer te trekken tegen de spaartaks. Het was dan ook geen enkele verrassing dat De Telegraaf afgelopen zaterdag op de voorpagina kopte met "Aanval op spaartaks".

Persbericht: Spaarders wapenen zich

14 oktober 2009

Spaarders wapenen zich
Sinds de introductie vorige maand van www.mijn-spaarrente.nl zijn 7.500 abonnees ingeschreven. Gemiddeld werden per abonnee meer dan 4 rekeningen aangemeld. Gezamenlijk zijn nu meer dan 30.000 meldingen ingesteld om de rente van spaarrekeningen en/of deposito’s in de gaten te houden.

Nieuwsbrief Sparenpagina's 17 november 2009

Nieuw: www.sparenvanuithetbuitenland.nl
Sinds kort bieden we een overzicht van spaarmogelijkheden (in Nederland) voor Nederlanders in het buitenland. In de afgelopen periode ontvingen we een aantal verzoeken daartoe van Nederlanders die een permanent of tijdelijk verblijf hebben gevonden buiten onze landsgrenzen.
Uit hun ervaringen blijkt dat het openen van een spaarrekening in Nederland vaak niet lukt.

Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen