Waarom wel?

Omdat ik gewoon wil sparen met de hoogste rente
Veel spaarders hebben hun geld jarenlang op een spaarrekening staan met lage rente. De overzichten op deze site en de Toplijsten op de Sparenpagina laten zien dat er momenteel (zonder voorwaarden) 2,80% rente verkregen kan worden op spaarrekeningen. En zelfs 4,40% op deposito´s. Meestal is dat bij kleinere of relatief onbekende banken, waar het spaargeld overigens net zo veilig is als bij een grotere bank. Duidelijke informatie hierover vindt u op de pagina Veiligheid.

Omdat ik wil sparen bij een betere bank
Bij veel banken is het onduidelijk wat er nu precies gedaan wordt met het ingelegde spaargeld. Momenteel zijn er prima mogelijkheden om spaargeld onder te brengen bij banken die daar wel duidelijk over zijn, bijvoorbeeld bij de ASN Bank of Triodosbank. En dat tegen bijna even aantrekkelijke rentes als bij andere banken (tot 2% voor een spaarrekening zonder voorwaarden en bij deposito's 4,25%). De Duurzaam Sparenpagina geeft een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden op dit gebied.

Omdat sparen tot doel heeft...
de spaarder te belonen en niet het geld van de spaarder te gebruiken om er zelf onevenredig beter van te worden of allerlei interne inefficiënties mee te financieren.

Omdat ik het mijn bank niet gun
"Als ik mijn geld tegen een lage rente laat staan, werk ik eraan mee dat de grote banken rijker en rijker worden, daar heb ik geen zin in. Al is mijn persoonlijke winst dan niet zo groot, staat het idee dat we met alle Nederlandse spaarders miljarden mislopen, me echt tegen."

Omdat ik...
Heeft u een goede reden om van spaarbank te veranderen? Mail die dan naar reactie@vanspaarbankveranderen.nl. Misschien plaatsen we hem dan op deze site.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen