Veilig sparen

Spaarders vinden veilig sparen heel belangrijk. Dat is terecht, zeker na de faillisementen van Icesave en DSB en de kredietcrisis. Gelukkig is het ook goed mogelijk om in Nederland veilig te sparen bij betrouwbare banken. Op voorwaarde dat je je goed informeert en aan bepaalde regels houdt. Het Nederlandse depositogarantiestelsel en enkele andere Europese garantiestelsels zijn daarbij essentieel.

Alle spaarbanken die op onze sites in de diverse overzichten zijn opgenomen vallen onder het Nederlandse of ander Europees (vergelijkbaar) garantiestelsel EN hebben op zijn minst een bijkantoor in Nederland, waarmee ze onder de controle van de Nederlandse bank (DNB) vallen. Wij adviseren om alleen bij deze banken te sparen. Daarnaast is het voor de veiligheid van uw spaargeld belangrijk het te spreiden, zeker als u over een aanzienlijk spaarsaldo beschikt.

Wij bieden op deze website heel veel informatie rond het onderwerp veilig sparen, en raden elke spaarder aan alle noodzakelijke informatie hieronder over veilig sparen goed te bestuderen. Klik op de onderstaande kopjes voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen