Buitenland

Ik heb de Nederlandse nationaliteit, woon en werk in Zwitserland, maar wil in Nederland sparen. Ik heb in Nederland een postadres en een betaal- en spaarrekening bij de ING.

Als u  een betaalrekening hebt bij een Nederlandse bank, dan kunt u bij sommige andere Nederlandse banken sparen. De betaalrekening kunt u dan steeds als tegenrekening gebruiken. Vraag wel altijd bij de spaarbank na of uw spaargeld ook valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Zie verder onze pagina Veilig sparen.

Kan ik, als in het buitenland woonachtige Nederlander, bij in Nederland gevestigde banken sparen? En vallen mijn tegoeden dan onder het Depositogarantiestelsel?

Door een aantal ons gemelde ervaringen van Nederlandse spaarders vanuit het buitenland blijkt dat het openen van een spaarrekening in Nederland vaak niet lukt.

Banken maken onderscheid tussen:

Ik mis op jullie sites informatie over sparen in het buitenland. Volgens mijn informatie kun je in Turkije wel 40 % rente krijgen. Klopt dat?

Het lijkt ons niet onaannemelijk dat er in Turkije hogere spaarrentes zijn, maar de koers van de Turkse valuta kan variëren ten opzichte van de euro, wat verlies kan opleveren of winst.
Daarbij komen nog de kosten om het geld daar te krijgen en weer terug te halen. Hetzelfde geldt voor andere landen binnen- en buiten de Eurozone.
Het lijkt ons allemaal vrij risicovol.
Hoe dan ook, we geven geen informatie over rentetarieven in andere landen.

Ik vroeg mij af of het mogelijk is om in het buitenland (Europa) geld op een spaarrekening te zetten indien de rente daar hoger is. Het zijn ten slotte allemaal euro's, dus geen omrekentoestanden.

We zijn helaas niet in staat om rentes van buitenlandse banken te onderzoeken. In de ons omliggende landen is de rente overigens vaak lager of hetzelfde als hier.
Hoe dan ook, wij geven geen informatie over rentetarieven in het buitenland.
Inhoud syndiceren

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen