Duurzaam sparen

Steeds meer spaarders vragen zich af: wat gebeurt er eigenlijk met mijn spaargeld? Wordt het belegd in zaken die er toe doen, in bedrijven en initiatieven die op duurzame wijze bijdragen aan een betere toekomst voor onze (klein)kinderen en onszelf? Of wordt er gespeculeerd met onbegrijpelijke bankproducten en geinvesteerd in wapenindustrie, milieuonvriendelijke projecten en/of kinderafbeid?
Door dit groeiend besef neemt duurzaam sparen de laatste jaren een grote vlucht. Twee banken zijn hier voortrekkers: ASN Bank en Triodos Bank.

Alle duurzame spaarrekeningen
In het overzicht hieronder vindt u alle duurzame spaarrekeningen (privé en zakelijk, met en zonder voorwaarden). Informatie over meer duurzame spaarmogelijkheden en vergelijking van banken vindt u onderaan deze pagina.

Laatst bijgewerkt op 24/4/2018

Duurzame particuliere spaarrekeningen

% Bank Spaarrekening met/zonder voorw. Minim. inleg Extra voorw.
1,30 ASN BankJeugdsparenja
1,00 Triodos BankKinder Toekomst planja
0,10 ASN BankIdeaalsparen
0,10 ASN BankASN Optimaalbeleggen
0,00 Triodos BankInternet Sparen

Duurzame zakelijke spaarrekeningen

% Bank Spaarrekening met/zonder voorw. Minim. inleg Extra voorw.
0,05 ASN BankSparen Zakelijk
0,00 Triodos BankInternet Rendement Rekeningja


Klik hier voor meer info over deze vergelijking en onze werkwijze.

Helemaal overstappen naar ASN Bank en Triodos Bank
Het ingelegde Nederlandse spaargeld bij ASN Bank en Triodos Bank is inmiddels ruim 12 miljard euro, van honderdduizenden spaarders. Nu beide banken ook betaalrekeningen, pinpas en online bankieren aanbieden, is de groei nog sterker en stappen steeds meer bankklanten ‘helemaal’ over naar een duurzame bank. Ook omdat de grootbanken weinig tot geen lessen lijken te hebben geleerd en doorgaan met discutablele beleggingen, bonussen etc. En... overstappen is makkelijker dan u misschien denkt. Kijk hiervoor naar het Stappenplan.

Rapportcijfers voor Nederlandse spaarbanken
Rapportcijfers voor 15 Nederlandse spaarbankenInmiddels is een vergelijking, op spaarrentes en op gehanteerde Waarden & Normen beschikbaar, waarbij banken rapportcijfers (van 1 t/m 10) krijgen. Zie: 15 rapportcijfers voor Nederlandse spaarbanken als u het naadje van de kous wilt weten.

Meer duurzame spaarvormen
Duurzame deposito's zijn te vinden op de overzichtspagina's van ASN Bank en Triodos Bank.
Andere mogelijkheden voor 'Fiscaal groensparen en beleggen' vindt u op de Duurzaam Sparenpagina.

* Alle overzichten van spaarrekeningen op deze site gebruiken de volgende kleuraanduiding: Groen, spaarvormen met 0,35% rente en hoger. Als u een spaarvorm met deze rentes hebt, is overstappen (meestal) niet zinvol. Oranje: spaarvormen met rentes vanaf 0,20% tot 0,35%. Overstappen naar een spaarvorm met een hogere rente is vaak zinvol. Rood: spaarvormen met rentes onder 0,20%. Overstappen is altijd zinvol.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen