Spaarwinstcalculator

(lees dit eerst goed!)
U kunt met de Spaarwinstcalculator* - binnen 5 tot 15 minuten - uitrekenen hoeveel spaarwinst u per jaar kunt behalen door van spaarbank (of van spaarvorm binnen uw eigen spaarbank) te veranderen.

Voordat u begint, is het nodig de actuele saldi van uw spaarrekeningen te weten. Zoek die dus van tevoren op! Als u tevreden bent over een bepaalde spaarrekening die u hebt, betrek dat saldo dan niet in de berekening. Ook is het handig om na te gaan of u nog ander geld, op giro/bankrekeningen of contant, wilt inbrengen op nieuw te openen spaarrekeningen.

U kunt het eindscherm van de Spaarwinstcalculator uitprinten. Sluit de Spaarwinstcalculator daarna af! Uw gegevens zijn dan verwijderd en voor niemand meer vindbaar. Omdat we u niet om persoonlijke gegevens vragen, is uw privacy 100% gewaarborgd als u de Spaarwinstcalculator gebruikt. In de tellingen hiernaast staan alleen totalen die op geen enkele wijze aan uw persoon zijn gekoppeld.

Alle spaarmogelijkheden vallen volledig onder een Depositogarantiestelsel*. Uitgebreide uitleg hierover is te vinden op de pagina VEILIGHEID van deze site.

De Spaarwinstcalculator is ontwikkeld door Michaël van Eeden en Rob van Eeden en maakt gebruik van Open Source technologieën: Ruby On Rails, Mysql en Lighttpd.

* In de Spaarwinstcalculator zijn meer dan 500 Nederlandse spaarmogelijkheden (spaarrekeningen en deposito’s) opgenomen met actuele rentepercentages en looptijden. Alle spaarvormen vallen volledig onder ofwel het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank, of in het geval van Argenta en Bank of Scotland het Belgische en Britse garantiestelsel.
Niet opgenomen zijn spaarrekeningen van Kruidvat, Hypotheker en Albert Heyn en van sommige credit cards, omdat die identiek zijn aan spaarrekeningen die door ‘echte’ banken worden aangeboden.
Achtergestelde deposito’s, die niet onder het Depositogarantiestelsel vallen, zijn dus ook niet opgenomen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen

Spaarwinstcalculator

Gelanceerd op 30-1-2008, inmiddels met de volgende resultaten.*
Aantal spaarders:
105758

Totaal
over te boeken saldi:
€ 4.547.926.953

Totale spaarwinst per jaar:
€ 54.053.144 = 1,19%
Gem. per spaarder:
€ 511

Bovenstaande totalen zijn gebaseerd op gebruik van de Spaarwinstcalculator. Of deze spaarwinst gerealiseerd wordt, hangt af van de spaarders zelf.