Van Betaalrekening Veranderen online!

Op 22 juli 2011 is www.vanbetaalrekeningveranderen.nl gelanceerd. De site voorziet in een groeiende behoefte bij bankklanten die - om allerlei redenen - van bank willen veranderen of die voor het eerst een bank kiezen. 
Eerder werd al door Verhuis je geld! gemeld dat gedurende de afgelopen 10 jaar het percentage spaarders op zoek naar een andere bank gegroeid is van 5 tot ca. 20% (goed voor 60 miljard euro spaargeld).

Ontwikkelingen sinds de kredietcrisis maken duidelijk dat consumenten niet alleen kijken naar rente op hun spaargeld, maar naar het beleid van de bank in zijn geheel. Steeds vaker wil men ‘helemaal’ breken met de eigen bank. Om het bonusbeleid, om onduidelijke, schadelijke en/of risicovolle beleggingen, om klant-onvriendelijkheid enz.
Het succes van bewegingen als Verhuis je geld! (binnen vier maanden meer dan 90.000 keer bezocht) en Move Your Money (in het eerste kwartaal van 2011: 5 miljard dollar overgeboekt) bevestigen dat.

Overzichtelijke vergelijkingen
Om consumenten te helpen bij die - best ingewikkelde - keuze is www.vanbetaalrekeningveranderen.nl gestart. Als men voor het eerst een bank kiest of overstapt naar een andere bank, gaat het om een nieuwe betaalrekening, pinpas, identificatiemethode enz. Maar wat kost dat precies? Krijgt men rente over het saldo? Is er ook een creditcard? Hoe wordt het geld geïnvesteerd? En natuurlijk: hoe zijn de spaarmogelijkheden?
Antwoord op die vragen bieden de tabellen op deze nieuwe site, met een vergelijking van de kenmerken van de eenvoudigste Nederlandse betaalpakketten. Zowel voor consumenten die via internet willen en kunnen bankieren als voor hen die (nog) willen vasthouden aan het ‘papieren' bankieren.

Nieuwe trend: betaalrekeningen MET rente
Bij de keuze voor een andere bank speelt ook mee dat de afgelopen periode een drietal banken betaalrekeningen is gaan aanbieden met rente over het uitstaande saldo van de betaalrekening. ASN Bank als eerste, daarna Friesland Bank en sinds kort SNS Bank, ieder met uiteenlopende voorwaarden. Ook van deze betaalrekeningen met rente is een vergelijking te vinden op www.vanbetaalrekeningveranderen.nl

Meer informatie:
 Hanneke van Veen & Rob van Eeden

www.vanbetaalrekeningveranderen.nl
www.vanspaarbankveranderen.nl
sparen.startpagina.nl

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen