LET OP! Bank of Scotland valt niet onder NL Depositogarantiestelsel

Op 1 juni 2010 presenteerde zich een nieuwe speler op de Nederlandse spaarmarkt: Bank of Scotland (BoS) met een spaarrekening zonder voorwaarden.

Deze spaarvorm valt NIET onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel, maar onder het Engelse, dat een lagere garantie biedt van 50.000 Engelse ponden, met een minimum van 50.000 euro, indien de koers van het Engelse pond onder die van de euro zou komen.

Net als in het verleden handhaven we ons beleid dat banken die NIET volledig onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel vallen NIET worden opgenomen op onze sites, zoals (al sinds jaren) de Belgische bank Argenta en (in het verleden) Icesave.

Zie voor een volledig overzicht van spaarrekeningen die wel onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen onze website:
de Rente-meter, Toprente-meterDeposito-meter en de Spaarwinstcalculator om snel en eenvoudig over te stappen.
Over de veiligheid van sparen bij uw of een andere bank vindt u hier ook alles. Daarnaast hebben we een volledig overzicht van alle nederlandse banken met spaarrekeningen.

 

PS Dit is de eerste 'nieuwsflash' die wij verzenden aan degenen die zich ingeschreven hebben voor onze dienst mijn-spaarrente.nl. Wij doen dit alleen bij belangrijke aankondigingen en waarschuwingen als bovenstaande. Als u geen prijs stelt op deze e-mails dan kunt u zich eenvoudig afmelden met de link onderaan de e-mail.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen