Nieuwsbrief sparenpagina's, 7 november 2012

Hoge spaarrentes nog mogelijk?
Nu de banken in rap tempo de spaarrentes bij vrij opneembare spaarrekeningen verlagen wordt het steeds lastiger, zo niet onmogelijk, de inflatie (momenteel 2,3%) te verslaan met uw spaargeld.  Wilt u toch dat uw spaargeld werkelijk aangroeit en kunt u een deel  ervan langer dan een paar jaar missen? Denk dan eens na over een deposito. Bij bijvoorbeeld Centraal Beheer krijgt u zelfs 4% gegarandeerde rente als u het spaargeld 10 jaar vast zet. Klik hier voor een compleet overzicht van depositorekeningen.

Investeren ASN en Triodos duurzaam?
De afgelopen weken besteedde Next checkt aandacht aan de vraag in hoeverre Triodos Bank en ASN Bank duurzaam investeren. Een relevante vraag voor spaarders met oog voor mens en milieu met een antwoord dat als ‘half waar’ wordt omschreven. Goed onderbouwde antwoorden vindt u door te klikken op de links voor ASN Bank en Triodos Bank.

ZZP'ers: gewoon sparen is beste pensioenopbouw
Erica Verdegaal besteedde vorige week aandacht aan de vraag hoe ZZP'ers pensioen kunnen opbouwen, met de keuze uit allerlei beleggings- en spaarvormen. Haar conclusie is dat 'gewoon' sparen, zonder toeters en bellen, uiteindelijk het meest flexibel is en prima kan, maar daarvoor is wel discipline en een toekomstbeeld nodig. Lees hier verder op Erica's website.

Wilt u contact met ons opnemen? Mail dan naar reactie@vanspaarbankveranderen.nl

Met vriendelijke groet,
Rob van Eeden & Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen