Nieuwsbrief Sparenpagina's, 5 december 2011

Wist u dat?

  • Sparenpagina een prikbord heeft, voor vragen, antwoorden en meningen?
  • Dat u zich gratis kunt abonneren op Nieuwsbrieven, Nieuwsflashes, Attenderingsservice en persoonlijke rentemeldingen? KLIK HIER

Sparen op uw zorgverzekering?
Misschien denkt u erover een andere, betere of voordeliger zorgverzekering te nemen. Dan bent u niet de enige. Uit onderzoek van TNS-Nipo blijkt dat 1,6 miljoen Nederlanders overwegen over te stappen.
 Gestegen kosten zijn de belangrijkste reden. Het minimum eigen risico is gestegen van 170 naar 220 euro en aanvullende verzekeringen gaan wel 10 tot 40% omhoog. Reden genoeg om alles goed uit te zoeken en te vergelijken.
Om de overvloed aan informatie toegankelijker voor u te maken hebben we - in samenspraak met Roland Bieleveldt van HomeFinance -  de volgende zaken op een rijtje gezet.

  • Wat gaat een (voor iedereen boven de 18 jaar verplichte) basisverzekering in 2012 kosten en wat verandert er t.o.v. 2011?
  • Waar moet je op letten bij de (vrijwillige) aanvullende verzekeringen. Kan je geweigerd worden voor een verzekering?
  • Hoe kan je zoveel mogelijk besparen door bijvoorbeeld op een slimme manier te betalen en te kiezen voor een naturapolis?
  • Wat is een zorgtoeslag en hoe krijg je die als je weinig verdient. En wat is de Compensatieregeling Eigen Bijdrage (CER)?
  • Bespaar verder tot 10% op collectieve verzekeringen voor zzp’ers, vegetariërs, leden van bepaalde patiëntenverenigingen en andere instellingen.

Het hele rapport is te vinden op de site van HomeFinance. Uw reacties en aanvullingen zijn daarbij van harte welkom!

LeasePlan Bank: eenmalige bonus niet vermeld
LeasePlan Bank heeft de rente per 1 december verlaagd naar 2,80% (effectief op jaarbasis). Een flinke verlaging, zoals in de vorige Nieuwsbrief aangekondigd. Daarmee verdwijnt LeasePlan Bank uit de Top5 voor spaarrekeningen zonder voorwaarden. In december wordt deze ‘pijn’ voor de spaarders bij LeasePlan Bank nog verzacht door een eenmalige bonusrente van 0,5%.

Ondanks dat dit (voor december) neerkomt op 3,3%, nemen wij LeasePlan Bank met dit percentage niet op in onze overzichten van hoogste rentes. Wij tonen bij spaarrekeningen zonder voorwaarden nooit dit soort tijdelijke bonussen. Belangrijke reden daarvoor is dat we vooral spaarders die een nieuwe spaarrekening overwegen zo helder mogelijk willen informeren. Voor hen willen we niet suggereren dat LeasePlan Bank 3,3% rente biedt, als nu al duidelijk is dat die per 1-1-2012 met 0,5% verlaagd wordt. Wij volgen hiermee overigens de wijze van vermelden op de site van LeasePlan Bank.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen