Nieuwsbrief Sparenpagina's, 3 januari 2012

Allereerst wensen wij u allen een heel goed 2012!
Op spaargebied is het jaar in ieder geval goed begonnen.
Leaseplan Bank geeft startschot!
LeasePlan Bank heeft per 1 januari de rentes op z'n spaarrekening zonder voorwaarden en het 1 jaars deposito fors verhoogd. Dankzij een tijdelijke actie is de rente op het 1 jaars deposito 3,95%. En sparen zonder voorwaarden levert 3,20% op (3,15% nominaal). Daarmee biedt Leaseplan Bank* twee tienden meer dan een groepje achtervolgers (o.a. Centraal Beheer, WestlandUtrecht en NIBC). Zie voor het complete overzicht de Rente-meter en/of Deposito-meter.

Het is te verwachten dat een aantal banken dit voorbeeld zal volgen. Deze banken concurreren stevig met elkaar en volgen elkaar de laatste tijd op de voet.
De kans dat grote banken (ING, ABN AMRO en Rabobank) het voorbeeld van Leaseplan Bank volgen, achten we kleiner. Want ondanks de enorme renteverschillen, laat de overgrote meerderheid van spaarders z'n spaargeld gewoon bij de grootbanken staan.
Het lijkt ons een prima voornemen voor 2012 om - nu die verschillen zo groot zijn - kritisch na te gaan waar u uw spaargeld het beste kunt onderbrengen.

AKbank stopt in Nederland
Vorige maand werd bekend dat de Nederlandse Akbank juridisch gaat fuseren met haar Duitse dochterbank. Door deze fusie zal Akbank de bancaire werkzaamheden in Nederland beëindigen en het hoofdkantoor in Amsterdam per 31 mei 2012 sluiten. Alle spaarrekening- en depositohouders krijgen bericht van de AKbank.
Als u eind van de maand niets heeft vernomen, raden we aan contact op te nemen met AKbank. U kunt dan bellen met: 088-0063900.

Vrijkomend spaarloon grotendeels naar spaarbanken
Uit onderzoek blijkt dat 80% van het vrijgekomen spaarloon op spaarrekeningen en deposito's gestort wordt. Het gaat om een bedrag van maar liefst 3 miljard euro dat dus 'op zoek' is naar een goede bestemming. Als u voor de hoogste rente gaat, kijk dan op Rente-meter en/of Deposito-meter. Vindt u het ook belangrijk te weten wat er met uw spaargeld gebeurt, bekijk dan nog eens de Rapportcijfers voor 15 Nederlandse spaarbanken, waar niet alleen gekeken wordt naar hoogste rente, maar ook naar Waarden & Normen die deze banken hanteren.

Met vriendelijke groet,
Hanneke van Veen, Roland Bieleveldt en Rob van Eeden

* Overigens blijkt de site van LeasePlan Bank vandaag niet bereikbaar voor het openen van rekeningen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen