Nieuwsbrief Sparenpagina's, 22 mei 2012

Deposito-houders bij Akbank opgelet!
Akbank heeft enkele maanden geleden bekendgemaakt van de Nederlandse spaarmarkt te gaan verdwijnen. Dit houdt onder andere in dat nog lopende depositorekeningen voortijdig beëindigd zullen worden. Na bekendmaking van de voorwaarden waartegen deze (voortijdige) aflossing plaats gaat vinden, zijn bij de Consumentenbond veel klachten binnengekomen.

De Consumentenbond is daarop met AKBank in gesprek gegaan en heeft een extra compensatie kunnen regelen. Om voor deze compensatie in aanmerking te komen, moeten spaarders zich actief bij AKbank melden. Dit kan tot en met 25 mei 2012. Lees HIER verder. 

Laat je niet gek maken!
Uit statistieken van DNB blijkt dat wij Nederlanders blijven sparen. Eind 2011 hadden we samen 360 miljard euro op spaarrekeningen en deposito’s staan, 45 miljard euro meer dan eind 2008. Toch blijf je horen dat je gek bent als je spaart, een dief van je eigen portemonnee. 'Kenners zeggen dat sparen niet eens genoeg oplevert om de inflatie goed te maken en dat beleggen op lange termijn altijd meer oplevert dan sparen. Is dat zo? Of is er meer aan de hand?
In de wekelijkse column op de site van Tros Radar gaat Rob van Eeden hier verder op in.  Lees verder... 

Even voorstellen: Anneke Ranzato
Hanneke van Veen & Rob van Eeden zijn hun werkzaamheden langzamerhand aan het afbouwen. Dit geldt ook voor de site Verhuis je geld! Gelukkig is daarvoor een prima opvolger gevonden: Anneke Ranzato, met goede achtergrondkennis van de banken- en geldwereld, en met haar hart op de juiste plaats.
Anneke heeft zo’n twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Het meest als financieel adviseur voor particulieren. Haar hart heeft daarbij altijd gelegen in het adviserende, maar niet in het commerciële aspect ervan.

Met ingang van begin mei plaatst ze geregeld bijdragen. Op de achtergrond blijven Hanneke en Rob (voorlopig nog) betrokken en zullen – wellicht af en toe – ook nog publiceren op Verhuis je geld!.

Met vriendelijke groet,

Roland Bieleveldt & Rob van Eeden

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen