Nieuwsbrief Sparenpagina's, 7 augustus 2013

Spaarrente eindelijk omhoog?
Als eerste even aandacht voor de rentes op vrij opneembare spaarrekeningen. De neergaande tendens lijkt nu echt voorbij, voorlopig althans. Al geruime tijd staan het Belgische Argenta en Nationale Nederlanden met 1,95% bovenaan de rentelijstjes en daar is, zoals eerder gemeld, 30 juli Centraal Beheer Achmea bijgekomen.

Tijd voor een nieuwe bank?
Sinds het begin van de kredietcrisis wordt gesproken over vernieuwing van de bankensector, maar na vijf jaar moet geconstateerd worden dat daar weinig van terecht is gekomen en dat het business as usual is. Het ene schandaal volgt het andere op. Daarover hebben we de afgelopen jaren uitgebreid verslag gedaan op Verhuis je geld!

Toch heeft niet iedereen de moed opgegeven. De afgelopen maanden viel in België op, dat - in korte tijd - bijna 45.000 burgers financiële steun gaven aan een initiatief voor een nieuwe, andere, sobere bank: NewB.
Sinds kort is in Nederland een soortgelijk plan ontstaan. Nog niet met tienduizenden deelnemers, zoals in België, maar toch al wel - nu, na een week - meer dan 1.700 mensen die bereid zijn dit plan verder uit te laten werken door deskundigen. Een eerste bijdrage van € 20,- is daarvoor nodig. Kijk op: De Financiële Coöperatie.

Met vriendelijke groet,
Rob van Eeden & Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen