Nieuwsbrief Sparenpagina's, 12 april 2013

Forse daling spaarrente
WestlandUtrecht, tot afgelopen donderdag de spaarbank die de hoogste spaarrente bood, heeft haar spaarrente verlaagd met 0,15%. Hiermee komt de spaarrente nu op 2% uit. Zo zijn er, in dit geval, drie banken die de nummer 1 positie overnemen. Dat zijn Argenta, SNS Bank en ICBC. Zij bieden momenteel 2,05%.

Het is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden dat banken verlaging na verlaging doorvoeren. Wat moet je nog doen om toch steeds de hoogste spaarrente te krijgen? Het antwoord laat zich raden. Open wederom bij de bank met de hoogste rente een spaarrekening en verander van spaarbank! U zult zien dat u uiteindelijk een aardige verzameling aan spaarrekeningen krijgt, maar eenmaal geopend is het daarna ook wel heel makkelijk om snel uw spaargeld te verplaatsen en zo altijd verzekerd te zijn van de hoogste rente voor uw spaargeld.

Goud
We krijgen regelmatig de vraag of het niet verstandig is, met de huidige rentestanden op spaarrekeningen, te beleggen in goud. Zijn die koersen niet heel stabiel en is het niet een hele veilige belegging? Laten we voorop stellen dat wij geen beleggingsexperts zijn en zelfs geen beleggingsadvies mogen geven. Dat doen we dus ook niet. Wel kunnen we er over zeggen dat beleggen in goud hoe dan ook risico's met zich meebrengt en, als we de experts mogen geloven, goud haar rol als 'veilige haven' in tijden van grote onrust is kwijtgeraakt. Investeerder George Soros zegt daar over: "goud daalt in tijden van paniek net zo hard mee met de beurs omlaag, daarom bouwen beleggers momenteel hun goudposities af". Goud zou beleggers hebben teleurgesteld. Soros geeft aan dat goud van een veilige belegging nu 'proved to be unsafe is'. Wij als niet beleggingsexperts kunnen hierop alleen zeggen, wees voorzichtig, verdiept u zich in de materie alvorens te gaan beleggen en begin er niet aan zolang u de risico's niet voldoende voor ogen heeft.

Zwartspaarders
Afgelopen week werd duidelijk dat er nog voor honderden miljoenen (1,1 miljard om precies te zijn) aan Nederlands spaargeld in het buitenland staat geparkeerd. Belastingontduiking en/of een hogere spaarrente? Er komen in ieder geval steeds minder landen met een bankgeheim dus ook dat spaargeld zal waarschijnlijk in rap tempo naar Nederlandse banken worden gebracht. Heeft u nog spaargeld in het buitenland staan? U bent hier aan het juiste adres om de beste Nederlandse spaarrekening van het moment te vinden..

Tot slot
We hebben ook nogal wat vragen ontvangen over ING Bank. En dan met name of het wel verstandig is daar te blijven bankieren. Het is onduidelijk of de vervelende storingen waarmee veel klanten te kampen hadden nu echt achter de rug zijn. Over de veiligheid kunnen wij alleen zeggen, de Nederlandse garantieregeling is van toepassing en wij gaan er vanuit dat als je schade hebt geleden door de storingen, ING dit netjes met u zal oplossen. Toch benieuwd naar welke banken nog meer betaalrekeningen aanbieden? Bezoek onze vergelijking van betaalrekeningen.

Met vriendelijke groet,
Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen