Nieuwsbrief Sparenpagina's, 26 juli 2012

Vragen over ASN en SNS
De afgelopen periode ontvingen we van bezoekers van onze sites een aantal vragen over ASN en SNS Reaal, die samengevat op het volgende neerkomen:

  1. We hebben in de krant gelezen dat geld van spaarders bij de ASN doorgesluisd wordt naar SNS voor o.a. hypotheken, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn. Is dit zo? En in welke mate? En waarom worden we hier als spaarders van ASN niet over ingelicht door ASN?
  2. We maken ons zorgen over de vele negatieve berichten rond SNS Reaal. Die bank zou wel eens kunnen omvallen, als we alle krantenberichten moeten geloven. En de beurskoers duikelt ook steeds verder. Wat gebeurt er met ASN als SNS omvalt?

Naar aanleiding hiervan hebben we contact opgenomen met ASN Bank. Van Ruud Stevens, Senior Adviseur Externe Communicatie ontvingen we de onderstaande reactie:

"Wij hebben afgelopen vrijdag twee berichten op de site gezet die volgens mij de antwoorden op uw vragen geven. Daarbij hebben we nog een extra Q & A toegevoegd over hypotheken en de duurzame samenleving. Zie:
http://www.asnbank.nl/index.asp?NID=11383
http://www.asnbank.nl/index.asp?NID=11382

Kort gezegd komt dat op het volgende neer:

  1. Nee, wij sluizen geen geld naar de SNS Bank. Wel investeren wij via onderhandse leningen (die dus moeten worden terugbetaald) in hypotheken van onder andere SNS Bank, omdat dat past bij onze duurzame missie en voldoet aan onze duurzame criteria. Het gaat om een bedrag van ongeveer 5 miljard euro. Wij rapporteren over onze investeringen in ons jaarverslag 2011: onder andere bijlage 1, pagina 88 en pagina's 37-44.
  2. De enige aandeelhouder van de ASN Bank is SNS Bank, onderdeel van SNS Reaal. De Nederlandsche Bank heeft SNS Bank aangemerkt als systeemrelevante bank. Dat zou - in het uiterste geval - kunnen betekenen dat maatregelen worden genomen die de continuïteit garanderen. Dat betekent dat spaargeld bij de ASN Bank dus veilig is"

    Degenen die nadere informatie willen, raden we aan de uitgebreide teksten bij bovenstaande links door te nemen.
    Ook kunnen zij contact opnemen met de Klantenservice van ASN Bank.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen