Nieuwsbrief sparenpagina's 26 november 2012

Heeft u voldoende spaargeld?
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat zo’n 20% van de huishoudens geen enkele financiele buffer heeft en nog eens 20% heeft minder dan 2.000 euro aan spaargeld. Volgens het Nibud moet een alleenstaande minstens 3550 euro achter de hand hebben en een gezin met kinderen 5.000 euro. Heeft een huishouden ook een auto en eigen woning dan is een nog grotere buffer nodig.

De meeste huishoudens (40%) sparen onregelmatig en degene die een vast bedrag per maand sparen, leggen gemiddeld 9% van hun maandinkomen opzij. De mensen die wel sparen hebben meer spaargeld dan voor de crisis. In 2006 had de helft van de huizenbezitters minstens 8.500 euro op de spaarrekening staan, in 2011 was dat gestegen naar minstens 17.000 euro.

Met de Nibud bufferberekenaar kunt u zelf uitrekenen of u voldoende achter de hand heeft.

Spaar- en hypotheekbank Argenta groeit hard
Argenta is onder onze lezers waarschijnlijk vooral bekend als spaarbank, maar ook op het gebied van hypotheken is het Belgische Argenta actief. Bij beide producten is Argenta in 2012 hard gegroeid. Zo werden er de laatste 3 maanden van dit jaar in Nederland 8.000 nieuwe spaarrekeningen geopend, waarop in totaal 300 miljoen euro werd gestort. Over de eerste 8 maanden van dit jaar verstrekte Argenta voor 1,3 miljard euro aan hypotheken.

Argenta biedt samen met oa SNS Bank en Westland Utrecht Bank momenteel de hoogste spaarrente bij vrij opneembare spaarrekeningen, namelijk 2,5%.

Uitgebreide analyse zorgverzekeringen
Hanneke van Veen & Rob van Eeden helpen u ook dit jaar weer bij het kiezen van een zorgverzekering, waarbij het niet alleen om geld gaat. Ook andere aspecten spelen een rol bij een overwogen keuze. Daarvoor hebben ze (met hulp van homefinance.nl) weer uitgebreid onderzoek gedaan naar alle wijzigingen en nieuwtjes. Ook in hun laatste column voor Tros Radar gaan ze daar op in. Maar wilt u alles weten, lees dan het volledige onderzoek op de site van HomeFinance.

Met vriendelijke groet,

Rob van Eeden & Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen