Nieuwsbrief Sparenpagina's, 26 juni 2013

WestlandUtrecht gaat samen met Nationale Nederlanden
Afgelopen maandag maakte WestlandUtrecht (WU) bekend dat ze stoppen met het aanbieden van spaarproducten. De lopende spaarrekeningen worden ondergebracht bij Nationale Nederlanden (NN). Dat riep meteen veel vragen op, ook bij ons. Antwoorden zijn helaas lang niet allemaal te vinden op de website van Nationale Nederlanden dus hebben wij een en ander uitgezocht. De belangrijkste vragen en antwoorden die ontbreken vindt u hieronder:

WU heeft een lagere rente dan NN. Hoe zit dat?
Met ingang van 1 juli krijgen WU rekeninghouders dezelfde rente als NN rekeninghouders. NN heeft momenteel de hoogste rente (1,95%)

WU en NN hebben nu een aparte bankvergunning en dus is sparen bij beide banken tot 100.000 euro veilig. Hoe zit dat per 1 juli?
Door het samengaan van de banken geldt nog maar 1 keer het Depositogarantiestelsel. Heeft u meer dan 100.000 euro spaargeld bij zowel WU als NN, dan doet u er verstandig aan ook een spaarrekening bij een andere bank te openen en daar het meerdere boven 100.000 te storten.

Gaat er verder nog iets veranderen?
Momenteel werkt WU met een centraal rekeningnummer waarop u geld stort onder vermelding van uw klantnummer. Dat is bij NN niet. Op termijn zal dit bij de WU rekeninghouders ook verdwijnen waardoor u een eigen rekeningnummer krijgt.

Kan ik (alvast) een rekening openen bij NN, ook als ik nu nog bij WU zit?
Ja dat kan. Dan profiteert u meteen van de hoge rente en gemakken van de NN rekening. Klik hier als u een NN rekening wilt openen

Andere vragen over deze samenvoeging?
Kijk bij de veelgestelde vragen op NN.nl of bel NN op: 088 663 06 63

TIJDELIJKE ACTIE
tot 15 juli 2013: van € 14,49 voor € 7,95
Ons boek: Sparen voor later en nu!
Alles over banken, veiligheid en de juiste spaarvorm kiezen
door Hanneke van Veen en Rob van Eeden, met bijdragen van Erica Verdegaal en Geert Dekker en illustraties van Wesley.

Cartoon Wesley

Sparen is hot. Zelfs doorgewinterde beleggers kiezen nu (en ondanks de lage rente) voor sparen. Voor een buffer, om dromen te realiseren, voor later, maar ook voor nu! Want als je spaart voel je je gewoon beter.
Alleen, welke spaarvorm kies je en bij welke bank? En hoe veilig is je spaargeld daar?

Van Veen & Van Eeden, oprichters van de best bezochte spaarsites van Nederland, geven een compleet inzicht in sparen. Met humor, betrokkenheid en persoonlijke anekdotes.

Meer informatie over het boek vindt u HIER.

Direct bestellen (u betaalt geen verzendkosten) kan HIER.

Met vriendelijke groet,
Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen