Consequenties overname Friesland Bank

Vanochtend (2-4-2012) werd bekend dat de Friesland Bank is overgenomen door de Rabobank. Uitgebreide informatie hierover vindt u in een persbericht van de Friesland Bank.

Er is een overgangsperiode van 2 jaar, waarin de gehele Friesland Bank (personeel en vestigingen) in de Rabo-organisatie zal worden geïntegreerd.

Voor de 300.000 spaarders van de Frieslandbank heeft dit o.a. de volgende consequenties, ons zojuist mondeling medegedeeld door de persvoorlichter van de Frieslandbank.

Blijven de spaarvormen en betaalrekening (met oplopende rente) gehandhaafd?
Antwoord: Ja, die blijven gehandhaafd gedurende de overgangsperiode van 2 jaar. Hoe e.e.a. er daarna uit gaat zien hangt af van het plan dat ontwikkeld wordt. Daar is nu niets over te zeggen.

Hoe gaat het met langerlopende deposito's?
Antwoord: alle contracten die Frieslandbank is aangegaan, zullen worden gehonoreerd. Als iemand bijvoorbeeld een deposito heeft van 7 jaar, dan loopt dat deposito gewoon door met de afgesproken rente.

Geldt dat ook voor het Depositogarantiestelsel?
Antwoord: Gedurende de twee overgangsjaren geldt twee keer het garantiestelsel, dus een ton voor de Friesland Bank en een ton voor de Rabobank (per persoon).

Maar geldt de dubbele depositogarantie ook na die twee jaar? Als je bijvoorbeeld € 75.000 deposito bij een Rabobankvestiging hebt en € 75.000 bij de Friesland Bank?
Antwoord: Nee, na twee jaar geldt nog maar één keer het Depositogarantiestelsel.

Is het dan mogelijk om je Friesland Bank-deposito op te zeggen, als je toch liever het risico spreidt, hoe veilig Rabobank ook is?
Antwoord: Nee, dat is niet mogelijk. 

Over verdere ontwikkelingen houden we u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van Veen & Rob van EedenOp de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen