Sparen op een creditcard?

Daar is zo’n credit card in eerste instantie misschien niet voor bedoeld, maar het is toch mogelijk om bij sommige credit cards te sparen. Het gaat om Visakaarten van ICS, een van de grootste aanbieders van creditcards in Nederland: de ANWB-Visacard, de Panda-Visacard en de World Card (met diverse varianten),The BMW Card, Maison de Bonneterie Card, Eredivisie Card, Heineken E Card, Ingenieurs Service Card, LandRover Card en de Nederlandse Ski Vereniging Card.

Neem een van de aangegeven creditcards, kies goed voor de kaart die je wilt, en let ook op de abonnementskosten.
Let goed op dat je - als je de kaart hebt - hem zo instelt (kan via internet of telefoon) dat betalingen die je met je credtcard hebt gedaan, direct (aan het einde van elke maand) verrekend worden met je eigen betaalrekening. Zo betaal je nooit rente, want die is heel hoog (15% of zo).
Nu kun je geld storten op de creditcard, want je krijgt er een rekeningnummer bij waarop je kunt storten. Als het saldo hoger is dan € 450 krijg je de geldende rente (over het hele saldo).
Let wel op, want het is een flexibele rente, die ook verlaagd kan worden.

Overigens werkt ICS voor deze rentegevende kaarten samen met Fortis Bank. Houd daar rekening mee voor het Depositogarantiestelsel. Het saldo van de creditcard wordt dus geteld bij uw eventuele saldo bij Fortis Bank.

Lees voor uitgebreide informatie over dit onderwerp de nieuwsbrief van 25 februari 2010

Wij bieden zelf geen aanvullende informatie over creditcards. Klik op de volgende links voor actuele informatie over creditcards of specifiek over sparen op een creditcard.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen