Ervaringen

Positieve ervaringen met sparen op een betere spaarrekening of deposito zijn er legio. Heeft u ook een verhaal? Mail het naar reactie@vanspaarbankveranderen.nl en wellicht publiceren we het hier, vanzelfsprekend anoniem als u dat wenst.

Eerder stoppen met werken
(22-02-2008) K. had het moeilijk. Ze voelde zich op haar 61ste opgebrand en zou het liefst haar HBO-onderwijsbaan met onmiddellijke ingang stoppen. Toch durfde ze niet. “Als ik het nog één jaar volhoud scheelt me dat vijfenzeventig euro per maand aan pensioen. Een klein bedrag, maar voor mij reden genoeg om door te sappelen.” Bij navraag bleek dat K. ruim € 30.000 had gespaard en op een Postbank Kapitaalrekening geparkeerd. Aanvankelijk met een aardige rente, maar inmiddels tegen slechts 1,1%.
Wij suggereerden K. een andere spaarvorm te kiezen. Ze kwam (via de Sparenpagina) uit op een deposito van € 30.000 euro voor 3 jaar vast tegen 4,5 % rente. Daardoor ontvangt ze nu maandelijks € 75 rente meer dan op de rekening van de Postbank. Toen was de financiële noodzaak te blijven werken weggenomen.
Resultaat: enorme opluchting.

Geen clusterbommen!
M. had bij haar Pensioenfonds (PGGM) fel geprotesteerd toen ze begin 2007 hoorde dat dit fonds in opspraak was door beleggingen in de wapenindustrie, en nog wel in clusterbommen. “Dat doen ze o.a. met mijn geld en ik kan het daar niet weghalen. Heel vervelend.”
Ze realiseerde zich dat het goed mogelijk was dat iets dergelijks ook met haar spaargeld gebeurde. M. verdiepte zich in de materie en koos voor een andere bank. Twee banken kwamen in aanmerking: de ASN- en Triodosbank. Ze koos voor de eerste vanwege de hogere rente. “Ik ben heel blij met deze stap, heb nu een bank die geen dingen doet die ik verafschuw en heb ook nog 2% meer rente dan ik eerst kreeg. Stom dat ik daar niet eerder ben gaan sparen.”

Kwartetten...
Ik houd regelmatig in de gaten waar ik tegen de hoogste rente kan sparen. Vaak zakt de rente na een jaar of zo. Dan open ik weer een nieuwe spaarrekening bij een volgende bank, maar ik houd die andere spaarrekening gewoon aan. Soms komen er namelijk leuke deposito- aanbiedingen of gaat de rente weer omhoog. En dan kun je zonder veel moeite geld van de ene naar de andere spaarrekening overhevelen. Ik kan nu bijna gaan kwartetten met al die spaarrekeningen ;)

Zakelijke rente, nooit weg
Met mijn kleine ambachtelijke bedrijf ben ik goed in staat om mezelf en mijn gezin te bedruipen, al jarenlang. Voor onze oudedagsreserve heb ik een aardig zakelijk spaarcentje opgebouwd. De bank waarmee ik zaken doe, gaf echter nauwelijks rente op dit spaargeld, omdat ze een redelijk hoge rente pas uitkeren boven de € 25.000. En zoveel heb ik (nog) niet gespaard. Via de Sparenpagina vond ik een mogelijkheid om zakelijk te sparen, wat me 2,9% oplevert, dat scheelt een slok op een borrel. Ron van F.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen